Ærer kulturen vår ekteskapet?

Tone Lise Gustavsen skriver om verdien av langvarige ekteskap i Dagen. Du kan også lese teksten her:

Dersom vi vil se et bærekraftig samfunn, må vi hjelpe generasjonene etter oss å oppdage kraften i kjærligheten.

Studenter savner å tilegne seg ferdigheter på hvordan de kan få et forhold til å vare. Den ekte hengivenheten mellom foreldre må modelleres.

Verdier som forpliktelse og pålitelighet er noe som har gått i glemmeboken. I århundrer har de kristne verdiene blitt forkynt; trofasthet, ærbarhet og det å ha en seksualpartner innenfor ekteskapets ramme.

Den seksuelle revolusjon har visket ut disse rammene og revet sex og kjærlighet fra hverandre. Idealet om et livslangt ekteskap mellom en mann og en kvinne er mulig å finne, og verdt å strekke seg etter.

Guds ordning

Kulturell endring vil ikke løse problemer av åndelig art. I et postmoderne skifte har kristne blitt minoritet. Det viser seg at det å tolerere synd og verdens tankegang, ikke er til hjelp for troen vår, men at troen forvitrer med oss. Da må vi endre måten vi influerer på.

Når Jesus løftes opp høyt, vil moralen, livet og endringen komme.

Kultur formes ut fra hva folket tilber, dermed må vi vise hvem vi tilber. Når Jesus løftes opp høyt, vil moralen, livet og endringen komme. Det som er hellig og verdifullt for oss blir synlig i livene våre.

Dersom vi ikke lærer oss å ære Guds ordning før vi er gift, vil vi aldri nå dens fulle potensial. At ekteskapet skal holdes i ære av alle, setter oss på valg om hvilken relasjon vi verdsetter høyest.

Største trussel

Det finnes sekulære ekteskap blant kristne der de ikke vet at ekteskapet kommer med sin egen definisjon. Vi har ikke makten til å definere ekteskapet, men ekteskapet kan forme oss til å bli mer lik Gud. Han skapte forholdet mellom mann og kvinne til å dra dem nærmere seg selv.

Vi tenker ofte at seksuell løssluppenhet er ekteskapets største trussel, men faktisk er det samboerskap. Dette er jo en forfalskning av pakten, da man tilsidesetter Bibelens retningslinjer. Ekteskapet er nemlig Guds mest effektive hjelp til helliggjørelse.

Å leve i kompromiss kan aldri skape et helligere liv. Ekteskapet skal holdes i ære av alle – uansett sivilstatus og aller mest av troens eget folk!

Siste nytt fra Kristent Ressurssenter

Tone Lise besøkte KVS Lyngdal

Tone Lise besøkte KVS Lyngdal den 7.mars. I løpet av besøket underviste hun skolens elever om Guds plan for ekteskapet, og hvorfor det kan være klokt å vente med sex. [...]
Les videre

Truls forteller om sin trosreise

I en artikkel i Verdinytt og i et intervju i Live Med Venner forteller Truls om sin trosreise: “Olufsen-Mehus har tidligere fortalt at han mistet det omdømmet han hadde brukt [...]
Les videre

Ærer kulturen vår ekteskapet?

Tone Lise Gustavsen skriver om verdien av langvarige ekteskap i Dagen. Du kan også lese teksten her: Dersom vi vil se et bærekraftig samfunn, må vi hjelpe generasjonene etter oss [...]
Les videre

Datingkultur

Dagsevent for unge voksne om datingkultur og relasjonskompetanse Kristent Ressurssenter arrangerte et vellykket dating- event i Oslo, som vi kalte:   Drømmen om varig kjærlighet Dagen ble laget for de som [...]
Les videre

Vi normaliserer den falne natur

Marianne fikk inn en spennende tekst om kjønn i lys av det kristne verdensbildet i Vårt Land og Dagen. Du kan også lese innlegget her: Det pågår nå en debatt [...]
Les videre
© 2024 Kristent Ressurssenter. Alle rettigheter

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Gå ikke glipp av siste nytt og oppdateringer fra Kristent Ressurssenter

Vi sender aldri ut spam!