Hvordan vise ekte kjærlighet i debatten om kjønn og trans? 

Videoklippet nedenfor viser seks personer som opplever å være født i feil kropp og kaller seg “trans”. Det er lett å ha sympati for deres vonde opplevelser. Deres smerte og lidelse gjør et sterkt inntrykk – mange har opplevd avvisning, vold, samt gjennomgått operasjoner og hormonbehandling for å leve ut sin overbevisning om hvilket kjønn de tilhører. Dette er brutalt å ta inn over seg. 

Selv om vi kan kjenne på dyp medfølelse, betyr ikke det at vi må endre vår felles forståelse av virkeligheten. Kjønn er en biologisk realitet. Flytende kjønnsidentitet er en teori som bør utfordres. Vår medfølelse bør i stedet ledes til en anerkjennelse av at alle mennesker har en ukrenkelig verdi, fordi vi er skapt i Guds bilde. 

Sympatien vår bør føre til at vi kjemper for likeverdig respekt for alle mennesker, samtidig som vi står fast ved vår tro. Gud har gitt oss fri vilje – vi kan velge å følge Ham eller avvise Ham – men det er vårt ansvar å stå for det vi tror på.

Tro mot vår tro 

En viktig utfordring er hvordan vi som kristne kan vise omsorg for personer som opplever kjønnsdysfori, samtidig som vi forblir tro mot vår tro og det vi mener er en biologisk og teologisk sannhet om kjønn. Dette innebærer at vi kanskje må risikere å være uenige med noen, men vi kan gjøre det på en omsorgsfull måte uten å kompromisse vår overbevisning. 

Videre må vi være forberedt på at vår overbevisning kan vekke anstøt. Men sannhet, særlig Bibelens sannhet, vil ofte møte motstand. Vi være villige til å risikere en kostnad i møte med vanskelige spørsmål, vel vitende om at vi gjør det med kjærlighet og omtanke for både menneskers verdighet og sannheten vi tror på. 

Vi tror det er viktig at vi som kristne, siterer Guds ord. 1. Mosebok 1:27: “I sitt bilde skapte han dem, til mann og kvinne skapte han dem… Og han så det var svært godt.” Dette er grunnlaget for vår forståelse av kjønn. Det betyr at vi tror alle er født i rett kropp, og at det ikke er mulig å skifte kjønn. 

Vi er beskyttet av trosfriheten 

Selv om andre kan oppleve kjønn på en annen måte, står vår overbevisning fast i Guds ord. Den kristne forståelsen av kjønn fra 1.Mos 1:27 er beskyttet av trosfriheten, så lenge vi forankrer vårt syn i verset, da står vi sterkt – også juridisk. Det er viktig å huske at vi har rett til å tro og leve ut vår overbevisning, og vi kan være trygge på at vi kan stå opp for sannheten uten frykt. 

Ekte omsorg betyr å stå fast i sannheten samtidig som vi viser medfølelse og respekt. Vi kan holde fast ved at kjønn er en biologisk og guddommelig realitet, uten å kompromittere vår tro, selv når det er utfordrende. Som kristne er vi kalt til å tale sannheten i kjærlighet, og det er nettopp sannheten som setter oss fri. 

La oss være et lys i verden, urokkelige i vår tro, men alltid kjærlige i møte med andre. I en tid med mange utfordringer, er det vår oppgave å stå fast i Guds ord, vel vitende om at det er i sannheten vi finner ekte frihet – for oss selv og for de vi møter. 

Siste nytt fra Kristent Ressurssenter

Et lysglimt ved livets begynnelse

Forskere har klart å fange bilder av lysglimtet som oppstår i det øyeblikket en menneskelig sædcelle befrukter et egg. Dette vitenskapelige gjennombruddet gir ny innsikt og bekrefter igjen Bibelens beskrivelser.…
Les videre

7 myter om abort

Abort er et tema som vekker sterke følelser og meninger, og det er dessverre mange myter som florerer rundt dette viktige og relevante verdispørsmålet. Som kristne eller pro-life aktivister må…
Les videre
© 2024 Kristent Ressurssenter. Alle rettigheter

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV

Gå ikke glipp av siste nytt og oppdateringer fra Kristent Ressurssenter

Vi sender aldri ut spam!